Artikkelit aiheesta: Vuokraa
Tämä artikkeli on saatavana myös seuraavilla kielillä:

Näin käytät Hyggloa, kun haluat vuokrata

Aloita etsimällä tuote, jota haluat vuokrata etusivun hausta. Suosittelemme valitsemaan sijainnin sen mukaan miltä seudulta haluat vuokrata. Tuotteet näytetään listattuna siinä järjestyksessä mikä on ensisijaisesti lähimpänä sinua, joten mitä alemmas selaat tuotteita, sitä kauempana ne ovat.

Pääset ilmoitukseen klikkaamalla kuvaa, joka tulee esille hausta. Itse julkaisusta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset tuotteesta, sen hinnasta, omistajasta sekä peruutusehdoista. (Suosittelemme peruutusehtoihin tutustumista.) Tämän lisäksi pystyt valitsemaan kalenterista päivämäärät, jolloin haluaisit vuokrata tavaran. Klikkaa aluksi päivää, jolloin haluat vuokrauksen alkavan ja vasta sen jälkeen vuokrauksen loppupäivää. Tämän jälkeen näet vuokrausajan kokonaisuudessaan ja hinnan kyseiselle ajankohdalle.

Hygglolla tavaroita vuokrataan päiväkohtaisesti, ei tunneittain. Mikäli haluat hakea tuotteen lauantaina ja palauttaa sen sunnuntaina, veloitetaan sinua kahdesta päivästä siitä huolimatta, kuinka monta tuntia tuote oli vuokralla.

Kun olet valinnut haluamasi ajankohdan vuokralle, voit lähettää omistajalle vuokrauspyynnön. Klikkaa vain vihreästä napista, jossa lukee "lähetä pyyntö". Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta tai olet kirjautunut ulos, tässä kohtaa ilmestyy ponnahdusikkuna, josta voit rekisteröityä tai kirjautua sisään pankkitunnuksillasi. Jos olet jo kirjautuneena sisään, saat ilmoituksen, että vuokrauspyyntö on lähetetty.

Kun olet lähettänyt vuokrauspyynnön, siirryt automaattisesti vuokrauspyynnöt -osioon Hygglo-tililläsi. Suosittelemme lähettämään vielä erikseen viestin tavaran omistajalle, sillä tämä lisää mahdollisuuttasi saada nopean vastauksen pyyntöösi.

Jos sinulla on kysyttävää omistajalta, voit lähettää hänelle viestin jo ennen vuokrausta. Vuokrailmoituksessa on vihreä painike, jossa lukee ''Lähetä viesti''. (Sovelluksessa pystyt lähettämään viestin painamalla vihreää painiketta ''Keskustele vuokrantantajan kanssa''.) Sinulla täytyy olla tili lähettääksesi viestejä.

Tavaran omistaja päättää hyväksyykö vai hylkääkö vuokrauspyyntösi. Hän vastaa pyyntöön joko lähettämällä viestin vastaukseksi, hyväksymällä tai hylkäämällä pyynnön. Mikäli omistaja hylkää pyyntösi, sinun ei tarvitse tehdä mitään ja pyyntö arkistoidaan. Jos omistaja hyväksyy pyyntösi, saat vuokrata tuotteen haluamallasi ajankohdalla. Mitä vain omistaja vastaakin, saat siitä ilmoituksen sovelluksen tai tekstiviestin välityksellä.

Voit lähettää vuokrauspyynnön monille henkilöille samanaikaisesti. Et sitoudu mihinkään lähettämällä pyyntöjä, joten voit parantaa todennäköisyyttäsi saada nopea ja positiivinen vastaus lähettämällä monia pyyntöjä!

Kun pyyntö on hyväksytty, voit siirtyä maksamaan vuokrauksen. Maksamisen jälkeen vuokraus muuttuu pyynnöstä varaukseksi, jolloin peruutusehdot astuvat voimaan. Saat omistajan yhteystiedot esille sen jälkeen, kun olet maksanut tuotteen. Maksaaksesi, siirry pyyntöön Hygglo-tililläsi. Tällä hetkellä maksu on mahdollista ainoastaan kortilla.

Lisätiedot, kuten tavaran noutoaika ja -paikka sovitaan yhdessä tavaran omistajan kanssa, mikäli tätä ei ole vielä tehty.

Käy noutamassa tavara! Yleensä noudot tehdään omistajan kotoa. Suosittelemme käymään tavaran läpi yhdessä omistajan kanssa sekä haun, että palautuksen yhteydessä. Sopikaa noudon aikana palautusaika, mikäli tätä ei ole vielä päätetty.

Kun vuokraat tavaroita, on tärkeää pitää niistä hyvää huolta. Mikäli tavaralle tapahtuu jotain, meillä on vakuutus, joka korvaa tuotteelle aiheutuneet vauriot. Vahingon sattuessa, ole yhteydessä omistajaan niin pian kuin mahdollista.

Palauta tavara sovittuna aikana sovittuun paikkaan. Mikäli tapahtuu jotain, mikä estää sinua saapumasta paikalle sovittuna ajankohtana, olethan yhteydessä omistajaan niin pian kuin mahdollista ja sovi hänen kanssaan uusi ajankohta. Sinun ei tarvitse tehdä mitään sen jälkeen kun tuote on palautettu. Vuokrauksen päättyminen tapahtuu joko automaattisesti tai silloin, kun omistaja merkitsee tuotteen palautetuksi.

Jos haluat pitää tuotetta pidempään, voit lähettää uuden tarjouspyynnön ja varmistaa omistajalta, mikäli tämä sopii hänelle.

Viimeinen vaihe on antaa arvostelu.

Päivitetty: 18/03/2024