Kan jag avboka min bokning?

Du kan alltid avbryta en hyresförfrågan innan den är betald. Det är först när en förfrågan betalas att en bokning görs och avbokningsvillkoren träder i kraft.

Vi rekommenderar att du gör dig bekant med vilka avbokningsvillkor som gäller för den pryl du önskar hyra innan du betalar. Du hittar information i annonsen om vilka avbokningsvillkor som uthyraren har valt att applicera på just denna annons.

När du betalar får du en bokningsbekräftelse via e-post. Den beskriver vilka avbokningsvillkor som gäller samt datum för sista tidsfrist på avbokning för att få 100% respektive 50% tillbaka vid avbokning.

Annonserna kan ha tre olika typer av avbokningsvillkor: flexibel, medel och strikt. Beskrivning och mer information om de olika villkoren hittar du här: Hygglos avbokningsvillkor.

För att avboka en bokning, gå in i den aktuella bokningen där du hittar en knapp för att avboka hyran. Använder du appen hittar du detta i bokningen vid att trycka på knappen nere till vänster.

När en bokning avbokas, skickas direkt en begäran om återbetalning till vår betalningsleverantör Stripe. Hur lång tid en återbetalning tar beror på din bank och ditt kortföretag, men oftast tar det 5-10 dagar innan pengarna är tillgängliga på ditt konto.

Återbetalning efter en hyresperiod är påbörjat

Om något går fel under hyresperioden och du tillsammans med uthyraren kommer överens att du ska få full återbetalning är det viktigt att det är uthyraren som avbokar hyran. Då hyresperioden är påbörjat innebär det att du inte skulle få tillbaka hyreskostnaden om det är du som avbokar.

Uppdaterad den: 03/05/2024