Artikler om: Å leie
Denne artikkelen er også tilgjengelig på:

Slik fungerer Hygglo når du leier

Søk etter det du ønsker å leie i søkeruten på hjemmesiden. Vi anbefaler å legge inn plassen du ønsker å leie i nærheten av. Søkeresultatet vil da sorteres etter avstand til din valgte plass. D.v.s., de første annonsene som kommer opp i søkeresultatet er de som finnes nærmest deg. Jo lengre ned i søkeresultatet du scroller, jo lengre bort finnes leieobjektet å hente.

Du går inn på annonsen ved å klikke på bildet i søkeresultatet. Inne i selve annonsen finner du en mer detaljert beskrivelse av leieobjektet, informasjon om pris, utleier og kanselleringsvilkår (vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med vilkårene før du legger inn en bestilling), samt en kalender (er du i mobilen får du opp kalenderen ved å trykke på knappen hvor det står "Se ledige dager" og i appen trykker du på "Gjør en forespørsel"). I kalenderen kan du markere de dager du ønsker å leie ved å først markere første dag av leieperioden, for så å markere siste dag. Da vil hele perioden automatisk bli valgt og du vil se hva leiekostnad for hele perioden er.

På Hygglo leier du per dag, ikke dygn eller timer. Ønsker du å hente leieobjektet på en lørdag og levere det tilbake på søndag vil dette regnes som 2 dager uavhengig av antall timer du har hatt leieobjektet.

Når du har markert ønsket leieperiode er det på tide å sende en leieforespørsel til utleier. Da trykker du på den grønne knappen hvor det står “Send forespørsel”. Dersom du er ny på Hygglo eller utlogget vil du få opp en rute som ber deg logge inn eller registere deg. Begge deler gjør man via Bank-ID. Dersom du allerede har en konto og er innlogget vil du få opp en rute som bekrefter at forespørselen er sendt.

Når forespørselen er sendt vil du automatisk havne inne i forespørselen på din Hygglo-konto. Det kan være lurt å legge til en melding til utleier her, da vi ser at dette ønsker sjansene for et raskt og positivt svar.

Dersom du har spesifikke spørsmål om leieobjektet og ønsker å kontakte utleier før du sender en leieforespørsel så kan du gjøre det fra annonsen. I annonsen kan du se en grønn knapp hvor det står “Send melding” (På mobil sender du melding ved å trykke på den runde knappen med et papirfly på, mens i appen finner du en knapp hvor det står "Chat med utleier". Du trenger også et konto for å kunne sende melding.

Nå er det opp til utleier å svare på din leieforespørsel. Det kan hen gjøre ved å enten sende en melding, akseptere eller avslå forespørselen. Dersom utleier avslår forespørselen så er det ikke noe mer du trenger å gjøre med den forespørselen, den er automatisk arkivert. Dersom utleier aksepterer din leieforespørsel, betyr dette at du kan leie ønsket leieobjekt i ønsket periode. Uansett hva utleier svarer på din leieforespørsel vil du få varsling enten i app eller på SMS.

Det går fint an å sende flere leieforespørsler til ulike utleiere. Du forplikter deg ikke til noe ved å sende en forespørsel, så optimer dine sjanser for raskt og positivt svar ved å sende flere forespørsler!

Når forespørselen er godkjent, er neste steg å betale for leien. Det er betalingen som forvandler en forespørsel til en bestilling og det er når betalingen er gjort at kanselleringsvilkårene trer i kraft. Du vil også få tilgang til ytterligere kontaktdetaljer til utleier etter betaling. For å betale går du inn i forespørselen på din konto. For øyeblikket går det kun å betale med kort på Hygglo.

Finslipe detaljer som for eksempel tid for henting og tilbakelevering med utleier dersom dette ikke allerede er gjort.

Henting av leieobjekt. Dette skjer vanligvis hjemme hos utleier. Vi anbefaler at dere går gjennom leieobjektet sammen ved dette tilfellet og avtaler tid for tilbakelevering om dette ikke allerede er bestemt.

Under leie er det viktig å behandle leieobjekt med respekt og ta godt vare på det du har leid. Skulle det skje et uhell under leieperioden, så finnes det forsikring som dekker skade på utleid eiendom. I en slik situasjon, ta kontakt med utleier snarest mulig._

Tilbakelevering av leieobjekt til avtalt tid. Dersom noe skulle dukke opp som gjør at du ikke kan komme til avtalt tid anbefaler vi deg å ta kontakt med utleier snarest mulig for å avtale ny tid. Du trenger ikke gjøre noe for å aktivt avslutte leieforholdet i Hygglo, dette kommer til å skje enten automatisk etter at leieperioden er over eller når utleier markerer leieobjektet som tilbakelevert.

Ønsker du å beholde leieobjektet lengre, sender du en ny forespørsel til utleier for å se om det går fint å forlenge leien.

Siste steg er å gi en vurdering av leien etter endt leieforhold.

Oppdatert på: 07/04/2024