Viktigt att tänka på när du hyr cykel och elcykel

Här kommer lite tips för att göra din hyra av cykel så problemfri som möjligt.

Lås cykeln med godkänt lås. Många cyklar är stöldbegärliga, lämna därför aldrig cykeln olåst på gatan eller i gemensamhetsutrymmen.

Ta helst in cykeln i ett utrymme bara du har tillgång till när du inte använder den, t.ex ett förråd som är låst eller in i hallen eller liknande.

Följ gällande trafikregler.

Är det en elcykel du har hyrt ska du särskilt tänka på följande:

Elcyklar är extra stöldbegärliga. Var därför extra noga med att låsa cykeln korrekt om du ska lämna den utan uppsyn och ta allra helst in den i ett utrymme bara du har tillgång till.

Ta ur batteriet. På många elcyklar är batteriet avtagbart i syfte att kunna tas med och laddas. Kom ihåg att ta ur batteriet om du lämnar cykeln, då även batteriet är stöldbegärligt.

Uppdaterad den: 05/03/2024