Artikler om: Å leie
Denne artikkelen er også tilgjengelig på:

Ting du bør huske på når du leier en sykkel

Lås sykkelen med godkjent lås. Mange sykler er utsatt for tyveri, så la aldri sykkelen stå ulåst på gaten eller i fellesarealer.

Ta helst sykkelen inn en plass kun du har tilgang til når du ikke bruker den, for eksempel en bod som er låst eller i hallen eller lignende.

Følg gjeldende trafikkregler

Hvis det er en elsykkel du har leid, bør du spesielt huske på følgende:

Elsykler er ekstra utsatt for tyveri. Vær derfor ekstra nøye med å låse sykkelen riktig dersom du skal la den stå uten tilsyn og ta den gjerne med inn en plass kun du har tilgang til.

Ta ut batteriet. På mange elsykler er batteriet avtakbart for å kunne ta det med og lade det. Husk å ta ut batteriet hvis du lar sykkelen stå, da batteriet også er utsatt for tyveri.

Er det noe du er usikker på er det bare å spørre utleier, heller et spørsmål for mye enn en skadet eller stjålet sykkel. Vi håper du har det bra med sykkelen

Oppdatert på: 07/04/2024